Vi är Nordiska Supply Chain experter med över 16 års erfarenhet

Genom att hjälpa våra kunder att använda sina resurser där de har störst effekt, gör vi det möjligt för Nordiska bolag att nå sin fulla potential.

Vi är dina lokala experter inom Supply Chain Styrning och Optimering med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Falun, Åbo och Köpenhamn.

Optilons Supply Chain konsulter hjälper våra uppdragsgivare över hela Norden att framgångsrikt:

 • Öka intäkterna genom ett effektivt flöde
 • Förenkla komplexa flöden med digitala lösningar
 • Ge medarbetarna mer tid och förmåga att förbättra verksamheten

Boka ett kostnadsfritt möte för att lära dig mer om Optilon och hur vi kan hjälpa dig att lösa dina affärsutmaningar.

Sedan 2005 har vi hjälpt över 200 företag och utfört mer än 1 000 projekt

Optilon är ett ledande konsultföretag inom Supply Chain Styrning och Optimering. Vi har våra bas och opererar primärt  i Norden. Sedan starten 2005 hjälper vi företag att lyckas med att optimera sina processer och öka sin konkurrensförmåga.

Företag i Norden verkar i en komplex miljö med högt kostnadsläge och den globala konkurrensen ständigt närvarande. Vi vet detta eftersom vi känner den nordiska marknaden bättre än någon annan. Men vi vet också att det i dessa företag finns en innovationskraft och ambition som kan göra dem världsledande. För att nå dit behöver de vara effektivare med sina resurser än konkurrenterna. Genom att hjälpa våra kunder att använda resurserna där de gör mest nytta möjliggör vi för dem att nå sin fulla potential.

Det gör vi genom att utmana det traditionella sättet att se på den komplexa kedjan från försörjning till leverans.

Med våra lösningar gör vi denna komplexa kedja självgående. Det garanterar att resurserna används på bästa möjliga sätt till lägsta möjliga kostnad, samtidigt som medarbetarna får mer tid till att fokusera på affären.

Vi leder utvecklingen inom Supply Chain Styrning och Optimering i norden och vi har många lyckade kundprojekt bakom oss där vi lyckats öka lönsamheten genom att säkra rätt resurser, på rätt plats, i rätt tid och i rätt kvantiteter. 

Vill du också öka din konkurrenskraft, tveka inte att kontakta mig för ett förutsättningslöst möte där vi kan diskutera hur vi hjälper liknande företag och hur vi kan optimera dina processer. 

Johan Rössner, expert Supply Chain

 

Ghazal Alinia

Senior Sales Manager
+46 072- 219 15 61
ghazal.alinia@optilon.com

98-99,8%
STABIL Produkttillgänglighet ÖVER TID

Med rätt plattform kan du enkelt svara på marknadsförändringar. Du kan fatta smartare, datadrivna beslut som återigen kan hjälpa dig att till minsta möjliga kostnad leverera den service som dina kunder och marknaden i allmänhet förväntar sig av dig.

20-50%
FIGÖR LAGERKAPITAL

Genom att kunna avläsa det verkliga marknadsbehovet och kombinera det med state of the art optimeringsteknik kan ditt bolag leverera rätt produkt, på rätt plats, i rätt tid och rätt kvantiteter. Detta utan att binda mera kapital i lagret än vad som är nödvändigt. 

75-90%
MINSKAT MANUELLT ARBETE

Att automatisera icke-värdeskapande manuella uppgifter med modern Supply Chain Planeringsteknik frigör du tid för undantagsanalyser och affärsutveckling. 

Behåll kontrollen och optimera din verksamhet med en holistisk syn på Supply Chain Styrning.

Har du någonsin undrat vad piloter gör i cockpiten i flygplanet? Innan piloter lyfter har de planerat sin rutt och räknat in de olika variabler som kan påverka den planerade resan.

De har planerat och övat för olika scenarier som skulle kunna ske och de vet vilka åtgärder som olika situationer kräver. Synlighet, beslutsfattande och åtgärder baserat på den senaste informationen från olika källor är hur de, piloterna, håller kontroll över läget.

Om man skulle ersätta flygplanet med ett företag, planeringen av rutten med en affärsplan och den fysiska flygresan med ett fysiskt flöde av varor, inser man plötsligt att ett bolags verksamhet borde ha tillgång till den här typen av “cockpitteknik” för att behålla kontrollen.

Optilons konsulter är experter på att göra det svåra enkelt. Vi hjälper våra uppdragsgivare att få kontroll och använda sina resurser där de skapar mest värde.

Exempel på områden vi hjälper våra kunder med:

 • Prognosmodellering och planering. Förutsäga beteenden och minska lagernivåer, höja leveransprestanda och minska resurser som används för att utföra arbetsmoment.
 • Förvandla affärsstrategin till handling med en signifikant effekt på kundservicenivåer och övergripande KPI:er.
 • Förbättra tillgänglighet, hastighet och kvalitet på information som flödar genom verksamheten, vilket möjliggör transparens, beslutsfattande och handling baserat på rätt antaganden.
 • Identifiera potentiella utmaningar i de fysiska flödena av produkter samt förbättra kommunikation och informationssynlighet över hela företaget.
 • Möjliggöra omdesign och implementering av Supply Chains som kan konfigureras och omkonfigureras snabbt som svar på förändringar i den omgivande miljön.

Vi arbetar med områden som:

 • Efterfrågeprognosistering
 • Processer för påfyllnad av lager och automatisk allokering
 • Lagerplanering & optimering
 • Sälj- och verksamhetsplanering (S&OP)
 • Produktionsplanering & schedulering
 • Kampanjplanering kopplat till lager

Vi vill gärna höra mer om dina utmaningar, hör av dig till någon av våra Supply Chain experter.

Vill du lära dig mer om SUPPLY CHAIN PLANERING?
Genom att ladda ner accepterar du dessa villkor.
Hög kreditvärdighet

Vi finns här för dig

Vi är nordiska experter på Supply Chain. Vi har hjälpt företag att mer effektivt använda sina resurser sedan 2005. Vi arbetar ständigt mot långvariga kundrelationer och vi har som målsättning att varje kund ska vara en referenskund inom 6 månader efter go-live. Vi har hög kreditvärdighet och har varit lönsamma sedan starten.

Välkommen till Optilon-familjen!

Senaste inläggen

Drygt 3000 Supply Chain experter i vårt community

Optilon är ledande inom Supply Chain i Norden. Vi producerar löpande fram och publicerar tips och råd för såväl Supply Chain proffs som affärsledare. Idag är vi drygt 3000 i vårt Supply Chain community. Välkommen att ta del av vår kunskap du också. Här intill ser du några av våra senaste artiklar.

Bli uppringd

Optilons nordiska Supply Chain Experter hjälper dig

Ibland är det bra att diskutera igenom och förklara förutsättningar, behov och krav. Nu har du möjligheten att bli uppringd av en av Optilons nordiska experter inom Supply Chain. Ett första samtal är alltid kostnadsfritt och vi tar kontakt med dig inom 3 dagar.

Contact us to book a meeting

By clicking “Submit”, I agree to Optilons privacy policy.

Bli uppringd

Via “Skicka”, samtycker du till Optilons privacy policy.

Join us at the Optilon Supply Chain Conference 2023!

Learn from experts and supply chain leaders, and discover innovative solutions to help you stay ahead of the game. This event is free but there are limited tickets available.